Saus met zoet bier
Aan de slag
Verhit de boter in een steelpan. Bak de ui op middelhoog vuur in 8 min. bruin. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Roer regelmatig.
Voeg het bier, laurierblaadje, ½ bouillontablet en de kruidnagel toe. Breng aan de kook en laat 8 min. op middelhoog vuur inkoken. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel. Serveer bij gehaktballen of karbonades met aardappelen.
Saus met zoet bier
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008520_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
90 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een steelpan. Bak de ui op middelhoog vuur in 8 min. bruin. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Roer regelmatig.
Voeg het bier, laurierblaadje, ½ bouillontablet en de kruidnagel toe. Breng aan de kook en laat 8 min. op middelhoog vuur inkoken. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel. Serveer bij gehaktballen of karbonades met aardappelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)25 g boter
2 uien
1 el bloem
1 flesje oud bruin bier
1 laurierblaadje
½ runderbouillontablet
1 kruidnagel