Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de licht ontdooide koolvis in blokjes en rijg aan de satéprikkers. Bestrooi met peper.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 6-8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de mais toe. Verwarm ondertussen de kokosmelk, boemboe en pindakaas 4-5 min. in een steelpan. Roer af en toe totdat een gladde satésaus ontstaat.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de visspiesen in 4 min. gaar. Keer halverwege. Giet de sperziebonen en mais af en schep om met peper. Giet de rijst af en schep op borden. Leg de vissaté erbij en schep de Thaise satésaus erover. Serveer met de sperziebonen en mais. Bon appétit!
Rode curry-visspiesjes met pindasaus
Avondje vis? Dit gerecht staat binnen een half uur op tafel.
- kookstaptipHoud je van pittig? Voeg dan 1 tl boemboe extra toe aan de satésaus.
Rode curry-visspiesjes met pindasaus
Instructievideo - 02:06 min.
Gerelateerde recepten
Rode curry-visspiesjes met pindasaus
Avondje vis? Dit gerecht staat binnen een half uur op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de licht ontdooide koolvis in blokjes en rijg aan de satéprikkers. Bestrooi met peper.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 6-8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de mais toe. Verwarm ondertussen de kokosmelk, boemboe en pindakaas 4-5 min. in een steelpan. Roer af en toe totdat een gladde satésaus ontstaat.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de visspiesen in 4 min. gaar. Keer halverwege. Giet de sperziebonen en mais af en schep om met peper. Giet de rijst af en schep op borden. Leg de vissaté erbij en schep de Thaise satésaus erover. Serveer met de sperziebonen en mais. Bon appétit!
kookstaptip:Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl boemboe extra toe aan de satésaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
375 g diepvries koolvisfilets
198 g mais in blik
500 g verse sperziebonen
1 el boemboe rode curry
2 el pindakaas light
200 ml kokosmelk
2 el zonnebloemolie
Dit heb je nodig
satéprikkers