Quiche met twee soorten zalm
Gewone én gerookte zalm geven deze Franse quiche zijn intense smaak.
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de springvorm met het deeg.
Snijd de bieslook en de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Doe het rasp, sap, de bieslook en de dille in een kom. Snijd de zalmfilet in stukjes en de gerookte zalmfilet in reepjes. Schep door het kruidenmengsel.
Klop de eieren los met de roomkaas en de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm met kruiden over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Quiche met twee soorten zalm
Gewone én gerookte zalm geven deze Franse quiche zijn intense smaak.
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de springvorm met het deeg.
Snijd de bieslook en de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Doe het rasp, sap, de bieslook en de dille in een kom. Snijd de zalmfilet in stukjes en de gerookte zalmfilet in reepjes. Schep door het kruidenmengsel.
Klop de eieren los met de roomkaas en de crème fraîche en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm met kruiden over de deegbodem. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes deeg voor hartige taart
25 g verse bieslook
15 g verse dille
1 citroen
175 g verse zalmfilets
100 g gerookte zalmfilet
2 middelgrote scharreleieren
125 g roomkaas bieslook
200 g crème fraîche
Dit heb je nodig
vierkante springvorm (26 x 26 cm)