Klop het ei met de melk los in een diep bord. Snijd de peer in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Snijd de munt in reepjes. Meng de kwark, kardemom, munt en honing. Haal de sneetjes brood door het ei-melkmengsel en laat erin liggen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Leg op elk bord twee wentelteefjes en wat partjes peer. Serveer met de honing-muntkwark.
Wentelteefjes met peer en honing-muntkwark
Ideaal ontbijtgerecht voor je oude sneetjes brood. Ook heerlijk met vers brood trouwens
- algemeenWentelteefjes zijn ideaal om van restjes oud brood af te komen. Ze noemen het in Frankrijk niet voor niets 'pain perdu': verloren brood. Niet alleen oud witof bruinbrood leent zich ervoor, maar ook restjes krentenbrood, pistoletjes, stokbrood of ciabatta.
Gerelateerde recepten
Wentelteefjes met peer en honing-muntkwark
Ideaal ontbijtgerecht voor je oude sneetjes brood. Ook heerlijk met vers brood trouwens

4 personen
480 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Klop het ei met de melk los in een diep bord. Snijd de peer in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Snijd de sneetjes brood diagonaal door. Snijd de munt in reepjes. Meng de kwark, kardemom, munt en honing. Haal de sneetjes brood door het ei-melkmengsel en laat erin liggen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Leg op elk bord twee wentelteefjes en wat partjes peer. Serveer met de honing-muntkwark.
algemeen:Wentelteefjes zijn ideaal om van restjes oud brood af te komen. Ze noemen het in Frankrijk niet voor niets 'pain perdu': verloren brood. Niet alleen oud witof bruinbrood leent zich ervoor, maar ook restjes krentenbrood, pistoletjes, stokbrood of ciabatta.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 ml halfvolle melk
1 middelgroot scharrelei
2 Conference handperen
4 takjes verse munt
6 sneetjes krenten-rozijnenbrood
½ el vloeibare honing
½ tl gemalen kardemom
200 g volle Franse kwark
2 el milde olijfolie