Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.
Ribeye van de BBQ met steaksaus
Ingrediënten
Aantal personen
4 Ah Excelllent ribeye's | |
1 theelepel gerookte-paprikapoeder zoet | |
1 theelepel zwarte-peperkorrels | |
0.5 theelepel chiliflakes | |
1 theelepel venkelzaad | |
6 saffraan | |
30 gram geraspte mierikswortel in pot | |
30 gram tomatenketchup | |
30 gram dijonmosterd | |
30 gram donkere basterdsuiker | |
30 gram worcestershiresauce | |
15 gram vloeibare honing |
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan
vijzel
zeef
kom
aluminiumfolie

Hoe lang moet een ribeye op de BBQ?
Een ribeye gril je ongeveer 12 tot 16 minuten op de barbecue. Gril elke kant zo’n 6 tot 8 minuten. Zorg er wel voor dat de BBQ een stabiele temperatuur van ongeveer 180 °C heeft bereikt voordat je de ribeye op het rooster legt. Nadat de ribeye gegrild is, leg je de steak in aluminiumfolie en laat je ‘m circa 5 minuten rusten.
Meer voor op de BBQ