Steek de barbecue aan en week de satéprikkers 30 min. in water. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Pers de citroen uit. Meng de kip met 1 el citroensap (per 4 personen), ⅓ van de olie en de gyroskruiden. Rijg de blokjes aan de satéprikkers. Zet minimaal 10 min. afgedekt in de koelkast.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen van een ½ cm en de tomaten in partjes van 1 cm breed. Doe in een schaal. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van 1 cm en doe ook in de schaal. Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg samen met de rest van de olie toe. Voeg naar smaak extra het citroensap toe.
Gril de kipspiesen op de barbecue in ca. 10. min. gaar. Keer regelmatig. Gril de Libanese broden ca. 30 sec. op de barbecue. Keer halverwege. Serveer de kipspiesen met de salade en tzatziki op de Libanese broden.
Kipgyros-spies met Griekse salade
Ingrediënten
Aantal personen
380 gram scharrelkipdijfilets | |
1 citroen | |
3 eetlepel milde olijfolie | |
1 eetlepel kruidenmix gyros | |
1 rode ui | |
380 gram tastytom-trostomaten | |
1 komkommer | |
15 gram verse munt | |
4 Souq Libanese broden | |
150 gram tzatziki |
Dit heb je nodig
satéprikkers
barbecue

BBQ magazine
Samen barbecueën met veel mensen (kidsproof natuurlijk!), ga je voor vega of vegan of wil je groots barbecueën met voordelige producten? Eens echt uitpakken, de beste burger bouwen en de lekkerste bijgerechten maken?
In het nieuwe online BBQ-magazine geven wij je volop inspiratie en ook nog eens antwoord op al je BBQ-vragen. Haal alle benodigdheden in huis, steek de grill aan en gaan!
Shaslick in Libanees brood
Gemakkelijk en snel: shaslick van de barbecue in Libanees brood! Lekker met rauwkost, knoflooksaus en chilisaus. Laat de zomer maar komen!
HOOFDGERECHT – 3 PORTIES – 10 MIN.
INGREDIËNTEN
3 shaslicks (schaal)
1 el arachideolie
3 Libanese broden (Souq)
150 g rauwkost komkommer
3 el AH knoflooksaus (knijpfle...
00:19
Ook lekker op en bij de BBQ