Koude voorgerechten

Met een koud voorgerecht kun je alle kanten op. Begin het diner met een frisse salade, carpaccio of gazpacho. Allerhande helpt je op weg met verrassende recepten.

Carpaccio XL

Ingrediënten

Aantal personen

1 kleine rode ui

175 gram radijsjes

125 gram kapperappeltjes

75 gram Parmigiano Reggiano

175 gram koelverse edamame sojabonen

1 theelepel geroosterd sesamzaad

100 gram misticanza sla

60 gram milde kiemgroente

1 vers meergranen stokbrood

2 schalen Black Angus carpaccio

1 schaal tonijncarpaccio

1 schaal zalmcarpaccio

  1. Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen. Doe in een schaal, giet er kokend water over en giet af. Snijd de radijs in plakjes. Schep de ui, radijs, kapperappeltjes en 2 el vocht uit het potje (per 8 personen) van de kapperappeltjes door elkaar.

  2. Schaaf de Parmezaanse kaas in flinters. Meng de sojabonen en het sesamzaad door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Schep de radijssalade, Parmezaanse kaas, sojabonen, misticanza sla en kiemgroente in aparte schalen of kommen. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Verdeel de verschillende soorten carpaccio over 1 grote schaal of de borden. Laat iedereen zijn of haar eigen voorgerechtje samenstellen.