- 1
- 2
- 3
Aantal personen
1 struik bleekselderij | |
60 gram ongebrande walnoten | |
6 plakjes diepvries bladerdeeg | |
2 eetlepel traditionele olijfolie | |
4 middelgrote eieren | |
200 gram volle Franse kwark | |
200 gram roombrie | |
1 Granny Smith appel |
quichevorm (Ø 26 cm)
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bleekselderij in boogjes en hak de walnoten grof. Bekleed de ingevette vorm met het ontdooide bladerdeeg.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de bleekselderij 5 min. Schep de bleekselderij met ¾ van de walnoten in de vorm. Klop de eieren los met de kwark en schenk over de bleekselderij.
Snijd de brie in plakken. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Leg dakpansgewijs en in een cirkel de brie en appel op de vulling. Bestrooi met de rest van de walnoten. Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.