Boen de citroen en de sinaasappel goed schoon. Rasp de gele schil van de helft van de citroen en de oranje schil van de helft van de sinaasappel. Pers de helften van de citrusvruchten uit. Breng het sap, de rasp, cranberry's en rietsuiker in een steelpan aan de kook. Ris de blaadjes van 1 takje tijm en voeg samen met het kaneelstokje toe aan het cranberrymengsel. Kook op laag vuur 10 min. in tot compote.
Voeg de rozijnen toe en laat de compote 30 min. afkoelen. Verwijder het kaneelstokje. Verdeel de paté in gelijke stukken en leg op de borden. Verdeel de compote erover.
Halveer de radijsjes en snijd met een scherp mes een ster uit de rode kant. Garneer elk bord met een takje tijm en een half radijsje.
Paté met cranberrycompote
De paté koop je kant-en-klaar, de compote maak je zelf van verse cranberry’s, rozijnen, kaneel en tijm.
- combinatietipLekker met geroosterd brood.
- bereidingstipJe kunt de compote 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Paté met cranberrycompote
De paté koop je kant-en-klaar, de compote maak je zelf van verse cranberry’s, rozijnen, kaneel en tijm.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_046752_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
245 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen en de sinaasappel goed schoon. Rasp de gele schil van de helft van de citroen en de oranje schil van de helft van de sinaasappel. Pers de helften van de citrusvruchten uit. Breng het sap, de rasp, cranberry's en rietsuiker in een steelpan aan de kook. Ris de blaadjes van 1 takje tijm en voeg samen met het kaneelstokje toe aan het cranberrymengsel. Kook op laag vuur 10 min. in tot compote.
Voeg de rozijnen toe en laat de compote 30 min. afkoelen. Verwijder het kaneelstokje. Verdeel de paté in gelijke stukken en leg op de borden. Verdeel de compote erover.
Halveer de radijsjes en snijd met een scherp mes een ster uit de rode kant. Garneer elk bord met een takje tijm en een half radijsje.
combinatietip:Lekker met geroosterd brood.
bereidingstip:Je kunt de compote 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 medium handsinaasappel
1 citroen
50 g rietsuiker
175 g verse cranberry's
1 kaneelstokje
1 takje verse tijm
40 g blanke rozijnen
170 g grove Ardenner paté
2 radijsjes
4 takjes tijm