Courgettesoep met mais en koriander

De jalapeño's geven deze soep extra pit! De maiskorrels geven dat Mexicaanse tintje.

215 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui. Snijd de courgette in stukjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, courgette en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de jalapeño’s, bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg de tuinerwten toe en laat nog 5 min. koken.

  2. Rasp ondertussen de kaas en snijd de blaadjes van de koriander grof.

  3. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met de kaas, mais en koriander.

  • Courgettesoep met mais en koriander

    Instructievideo - 02:08 min.

  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Courgettesoep met mais en koriander

De jalapeño's geven deze soep extra pit! De maiskorrels geven dat Mexicaanse tintje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig