Snijd de koude boter in blokjes. Meng de bloem, basterdsuiker, boter en eierdooier in een keukenmachine. Snijd het vanillestokje over de lengte open, schraap met de punt van een mes het merg eruit en voeg toe. Meng tot een kruimelig deeg. Vorm een samenhangende bal, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.
Basisrecept koekjesdeeg
Hét recept voor de lekkerste koekjes.
10 min. bereiden / 1 uur wachten
5 ingrediënten
Basisrecept koekjesdeeg
Hét recept voor de lekkerste koekjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_074475_220x162_JPG.jpg)
25 porties
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de koude boter in blokjes. Meng de bloem, basterdsuiker, boter en eierdooier in een keukenmachine. Snijd het vanillestokje over de lengte open, schraap met de punt van een mes het merg eruit en voeg toe. Meng tot een kruimelig deeg. Vorm een samenhangende bal, verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 25 porties)
125 g ongezouten roomboter
250 g tarwebloem
100 g witte basterdsuiker
1 eidooier
1 vanillestokje
Dit heb je nodig
keukenmachine