Snijd de aubergine in stukken en de uien in halve ringen. Snijd de vijgen in stukjes en de knoflook fijn. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit.
Doe de aubergine, ui, vijg, knoflook, het sinaasappelrasp en -sap met de tomatenblokjes, ras el hanout, het zout en de suiker in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 uur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Neem de deksel van de pan en laat nog 30 min. stoven.
Neem de pan van het vuur en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer met de kazen en de boter.
Kaasplank met zelfgemaakte vijgen-sinaasappelchutney
Vijgen, sinaasappel, aubergines en tomatenblokjes maken samen een bijzondere chutney. Heerlijk bij elk pla(n)kje kaas.
- bereidingstipJe kunt de chutney 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- bereidingstipWil je een minder uitgebreide kaasplank? Ga dan voor een witte-korstkaas als camembert of brie, een blauwaderkaas (bijv. Roquefort) en een rode-korstkaas (bijv. Epoisses Crémier Germain).
- bewaartipWil je langer van de chutney genieten, maak hem dan op de dag zelf (zo nodig een dubbele portie) en serveer meerdere dagen bij de borrel of als dessert met kaas. De chutney en kaas zijn (afgedekt) 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Kaasplank met zelfgemaakte vijgen-sinaasappelchutney
Vijgen, sinaasappel, aubergines en tomatenblokjes maken samen een bijzondere chutney. Heerlijk bij elk pla(n)kje kaas.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_075333_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 personen
310 kcal
10 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de aubergine in stukken en de uien in halve ringen. Snijd de vijgen in stukjes en de knoflook fijn. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de vruchten uit.
Doe de aubergine, ui, vijg, knoflook, het sinaasappelrasp en -sap met de tomatenblokjes, ras el hanout, het zout en de suiker in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 uur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Neem de deksel van de pan en laat nog 30 min. stoven.
Neem de pan van het vuur en laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer met de kazen en de boter.
bereidingstip:Je kunt de chutney 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
bereidingstip:Wil je een minder uitgebreide kaasplank? Ga dan voor een witte-korstkaas als camembert of brie, een blauwaderkaas (bijv. Roquefort) en een rode-korstkaas (bijv. Epoisses Crémier Germain).
bewaartip:Wil je langer van de chutney genieten, maak hem dan op de dag zelf (zo nodig een dubbele portie) en serveer meerdere dagen bij de borrel of als dessert met kaas. De chutney en kaas zijn (afgedekt) 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
1 aubergine
2 rode uien
125 g gedroogde vijgen
2 tenen knoflook
2 medium handsinaasappels
390 g tomatenblokjes
1 el ras el hanout specerijenmelange
1 tl zout
75 g kristalsuiker
85 g Zwitserse Gruyère
85 g Epoisses Crémier Germain rodekorstkaas
85 g Rouge 50+ rodekorstkaas
85 g Soignon petit Pouligny geitenkaas
85 g Lanquetot petit Livarot wittekorstkaas
85 g Papillon Perail de brebis 55+ geitenkaas
85 g Roquefort 52+ blauwaderkaas
100 g zeezoutboter