Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van het vruchtvlees in dunne plakjes en de rest met een kaasschaaf in lange dunne linten. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe de komkommerplakjes, radijs en ui in een kom.
Breng ondertussen voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook, roer door. Giet de vloeistof over het groentemengsel en voeg de dille, het zout en peper toe en roer goed door. Laat minimaal 1 uur marineren. Meng ondertussen de crème fraîche met de mierikswortel. Was de citroen, rasp de gele schil boven het crèmefraîchemengsel en pers de helft van de vrucht erboven uit. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.
Snijd de peterselie fijn. Schep de snijbiet om met de olijfolie, peterselie, komkommerlinten, peper en eventueel zout. Leg de salade op een grote plank of schaal. Breek de gerookte vis in stukjes en leg deze ook op de schaal. Serveer met de pickle, mierikswortelcrèmefraîche en partjes citroen.
Visplateau met homemade pickle en salade
Geef de gerookte vis iets extra’s met de pickle. Een perfecte combinatie!
- variatietip*Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Kerst Box en zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je 100 g gerookte makreel en 100 g gerookte forel of 100 g gerookte zalm gebruiken.
- serveertipDe ingrediënten van dit visplateau smaken heerlijk bij elkaar. Het is daarom lekker als je wat salade, vis en bijv. pickle combineert in één hapje.
- algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
- bereidingstipJe kunt de pickle al een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer het op kamertemperatuur.
- algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Concha y Toro Trio Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Blanc.
Visplateau met homemade pickle en salade
Geef de gerookte vis iets extra’s met de pickle. Een perfecte combinatie!
voorgerecht
4 personen
280 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van het vruchtvlees in dunne plakjes en de rest met een kaasschaaf in lange dunne linten. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne halve ringen. Doe de komkommerplakjes, radijs en ui in een kom.
Breng ondertussen voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook, roer door. Giet de vloeistof over het groentemengsel en voeg de dille, het zout en peper toe en roer goed door. Laat minimaal 1 uur marineren. Meng ondertussen de crème fraîche met de mierikswortel. Was de citroen, rasp de gele schil boven het crèmefraîchemengsel en pers de helft van de vrucht erboven uit. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.
Snijd de peterselie fijn. Schep de snijbiet om met de olijfolie, peterselie, komkommerlinten, peper en eventueel zout. Leg de salade op een grote plank of schaal. Breek de gerookte vis in stukjes en leg deze ook op de schaal. Serveer met de pickle, mierikswortelcrèmefraîche en partjes citroen.
variatietip:*Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Kerst Box en zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je 100 g gerookte makreel en 100 g gerookte forel of 100 g gerookte zalm gebruiken.
serveertip:De ingrediënten van dit visplateau smaken heerlijk bij elkaar. Het is daarom lekker als je wat salade, vis en bijv. pickle combineert in één hapje.
algemeen:Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
bereidingstip:Je kunt de pickle al een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer het op kamertemperatuur.
algemeen:Lekkere wijn bij dit gerecht: Concha y Toro Trio Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Blanc.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 komkommer
175 g snackradijs
1 rode ui
30 g kristalsuiker
125 ml witte wijnazijn
150 ml kraanwater
1 el gedroogde dille
1 tl zout
½ el mierikswortel in pot
125 g crème fraîche
1 citroen
10 g verse platte peterselie
40 g snijbiet
1 el extra vierge olijfolie
1 pakje vers kwartet van gerookte vis
Dit heb je nodig
kaasschaaf
rasp
grote plank of schaal