Pittige olijfolie

Spice it up! Zelfgemaakte olijfolie, lekker om je vlees of pizza pittig te maken.

135 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 2 uur wachten

pittig

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm extra vierge olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan. Halveer de rode peper in de lengte en laat de steel eraan zitten. Voeg toe.

  2. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en voeg samen met de chilivlokken toe. Verwarm op laag vuur (niet koken) en giet terug in de fles of in een weckpot en laat 2 uur staan. Daarna wordt de smaak intenser.

  • bewaartipBewaar de olijfolie in een afgesloten fles of weckpot. Na het maken is het 4 dagen houdbaar.
  • combinatietipLekker om je vlees of pizza pittiger te maken (zowel koud als warm).

Pittige olijfolie

Spice it up! Zelfgemaakte olijfolie, lekker om je vlees of pizza pittig te maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig