Verwarm extra vierge olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan. Halveer de rode peper in de lengte en laat de steel eraan zitten. Voeg toe.
Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en voeg samen met de chilivlokken toe. Verwarm op laag vuur (niet koken) en giet terug in de fles of in een weckpot en laat 2 uur staan. Daarna wordt de smaak intenser.
Pittige olijfolie
Spice it up! Zelfgemaakte olijfolie, lekker om je vlees of pizza pittig te maken.
- bewaartipBewaar de olijfolie in een afgesloten fles of weckpot. Na het maken is het 4 dagen houdbaar.
- combinatietipLekker om je vlees of pizza pittiger te maken (zowel koud als warm).
Pittige olijfolie
Spice it up! Zelfgemaakte olijfolie, lekker om je vlees of pizza pittig te maken.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_077826_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
1 porties
135 kcal
10 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Verwarm extra vierge olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan. Halveer de rode peper in de lengte en laat de steel eraan zitten. Voeg toe.
Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en voeg samen met de chilivlokken toe. Verwarm op laag vuur (niet koken) en giet terug in de fles of in een weckpot en laat 2 uur staan. Daarna wordt de smaak intenser.
bewaartip:Bewaar de olijfolie in een afgesloten fles of weckpot. Na het maken is het 4 dagen houdbaar.
combinatietip:Lekker om je vlees of pizza pittiger te maken (zowel koud als warm).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
500 ml extra vierge olijfolie
1 stuk rode peper
4 tenen knoflook
1 tl chilivlokken