Verwijder de harde steeltjes en blancheer de kruiden 8 sec. in kokend water en koel ze meteen in ijswater. Droog goed met een theedoek.
Doe de kruiden en olie in de blender en pureer 20 sec. Of doe ze in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Kruidenolie
Maak een extra batch van deze heerlijke olie, je kunt 'm 2 weken bewaren!
- variatietipHoud je van pittig? Pureer dan een ½ rode peper met de kruiden en olie mee.
- variatietipVoeg voor een frisse touch wat geraspte citroenschil aan de olie toe.
- bereidingstipVoor een nog intensere olie kun je het proces in de blender een paar keer herhalen, waarbij je de olie tussendoor steeds koelt in de koelkast of vriezer. Door de wrijving in de blender wordt de olie verwarmd, waardoor meer smaken vrijkomen.
- bewaartipJe kunt de olie afgedekt in de koelkast 2 weken bewaren.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Kruidenolie
Maak een extra batch van deze heerlijke olie, je kunt 'm 2 weken bewaren!
33 porties
135 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de harde steeltjes en blancheer de kruiden 8 sec. in kokend water en koel ze meteen in ijswater. Droog goed met een theedoek.
Doe de kruiden en olie in de blender en pureer 20 sec. Of doe ze in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
variatietip:Houd je van pittig? Pureer dan een ½ rode peper met de kruiden en olie mee.
variatietip:Voeg voor een frisse touch wat geraspte citroenschil aan de olie toe.
bereidingstip:Voor een nog intensere olie kun je het proces in de blender een paar keer herhalen, waarbij je de olie tussendoor steeds koelt in de koelkast of vriezer. Door de wrijving in de blender wordt de olie verwarmd, waardoor meer smaken vrijkomen.
bewaartip:Je kunt de olie afgedekt in de koelkast 2 weken bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
30 g kruiden
500 ml traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
theedoek
blender of staafmixer