Couscoussalade met kappertjes en pistachenootjes

Deze couscoussalade is extra fris door de munt, citroenmayo en granaatappelpitjes.

445 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over een platte schaal en laat 30 min. afkoelen.

  2. Schil ondertussen de komkommer met een dunschiller en snijd hem overlangs doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in repen van een 1⁄2 cm breed. Snijd de repen in blokjes.

  3. Giet de kappertjes af en bewaar een halve eetlepel van het kappertjesvocht per eetlepel mayonaise. Snijd de munt in reepjes. Hak de noten grof. Meng de komkommer, kappertjes en munt door de couscous.

  4. Meng de mayonaise met de yoghurt en het kappertjesvocht. Roer door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de pistachenoten en granaatappelpitjes.

  • variatietipJe kunt de citroenmayonaise ook vervangen door gewone mayonaise.

Couscoussalade met kappertjes en pistachenootjes

Deze couscoussalade is extra fris door de munt, citroenmayo en granaatappelpitjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig