Leg de sneetjes brood in een diep bord en schenk de melk erover. Laat 2 min. weken en knijp ze uit. Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de ui, eieren en uitgeknepen boterhammen toe. Meng alles door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 2 porties. Maak van 1 portie 4 grote gehaktballen en van de 2e portie kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Verhit in 2 koekenpannen elk 25 g boter. Bak in 1 koekenpan de grote ballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Doe hetzelfde met de kleine balletjes in de andere pan. Voeg nadat de gehaktballen bruin zijn aan elke pan 150 ml water toe. Laat de grote ballen in ca. 20 min. garen en de kleine balletjes in 10 min. Keer af en toe. Laat afkoelen.
Gehaktballen groot en klein
Groot of klein, het geeft echt een andere smaakbeleving!
45 min. bereiden
7 ingrediënten
- serveertipDe gehaktballen kan je later gebruiken in bijv. pastasaus of met aardappelen en groente.
- algemeenDit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.
- bewaartipDoe de kleine balletjes zonder jus in een afsluitbare bak. Bewaar de grote ballen met de jus in een afsluitbare bak of zak. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Gehaktballen groot en klein
Groot of klein, het geeft echt een andere smaakbeleving!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_096336_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
1 porties
45 min. bereiden
Aan de slag
Leg de sneetjes brood in een diep bord en schenk de melk erover. Laat 2 min. weken en knijp ze uit. Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de ui, eieren en uitgeknepen boterhammen toe. Meng alles door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 2 porties. Maak van 1 portie 4 grote gehaktballen en van de 2e portie kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Verhit in 2 koekenpannen elk 25 g boter. Bak in 1 koekenpan de grote ballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Doe hetzelfde met de kleine balletjes in de andere pan. Voeg nadat de gehaktballen bruin zijn aan elke pan 150 ml water toe. Laat de grote ballen in ca. 20 min. garen en de kleine balletjes in 10 min. Keer af en toe. Laat afkoelen.
serveertip:De gehaktballen kan je later gebruiken in bijv. pastasaus of met aardappelen en groente.
algemeen:Dit recept is onderdeel van Allerhande’s ‘Zondagkoken’. Kijk op ah.nl/allerhande/zondagkoken voor alle recepten. En, hoe je in 1x keer voor 4 dagen kookt zodat je doordeweeks in een handomdraai aan tafel kan. Let op: de online receptuur kan afwijken van de versie in het magazine.
bewaartip:Doe de kleine balletjes zonder jus in een afsluitbare bak. Bewaar de grote ballen met de jus in een afsluitbare bak of zak. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
2 sneetjes witbrood
150 ml halfvolle melk
1 ui
1 kg half-om-halfgehakt
2 middelgrote eieren
50 g ongezouten roomboter
300 ml water