2-kleuren-chocolademousse

Dubbel zoveel chocolade betekent wat ons betreft dubbel feest!

654 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 2 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Hak de pure en witte chocolade apart van elkaar grof. Doe de chocolade in 2 kommen en voeg 25 ml slagroom toe aan de witte chocolade. Zet de kommen in 2 afzonderlijke pannen met een klein laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Neem de kommen van de pan en laat een beetje afkoelen.

  2. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker met een mixer ca. 5 min. tot ze glanzende stijve pieken vormen. Doe de rest van de slagroom in een ruime kom en klop in ca. 3 min. stijf. Klop de eidooiers los met een garde. Roer de rest van de suiker erdoor. Roer de helft van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten pure chocolade en roer de rest van het eidooier-suikermengsel door de gesmolten witte chocolade. Spatel de helft van de slagroom voorzichtig door het pure-chocolademengsel en spatel vervolgens de helft van het eiwit luchtig in delen erdoor. Herhaal dit met het witte- chocolademengsel.

  3. Hak de pure chocolade fleur de sel grof en schep door de pure-chocolademousse. Schep de pure-chocolademousse samen met de witte-chocolademousse in glazen. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast. Hak de pure chocolade aardbei balsamico in stukken en garneer de mousse ermee.

  • bereidingstipJe kunt dit nagerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • 2-kleuren-chocolademousse

    Instructievideo - 00:55 min.

2-kleuren-chocolademousse

Dubbel zoveel chocolade betekent wat ons betreft dubbel feest!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig