Banaan ijslolly’s

IJs zonder schuldgevoel. Nodig? Banaan + pure choco en je vriezer

55 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 2 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pel de bananen, snijd elke banaan in plakken van 1,5 cm. Steek de tapasprikkers erin. Leg de bananen minimaal 2 uur afgedekt in de vriezer.

  2. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet op de pan met water en laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Verkruimel de zomerfruit mix zo fijn mogelijk.

  3. Neem de plakjes banaan uit de vriezer. Dip elk plakje een voor een in de gesmolten chocolade en besprenkel met wat zomerfruit en kokosrasp.

  • bereidingstipWil je de chocolade liever in de magnetron smelten, breek dan de chocolade in stukjes. Doe in een magnetronschaaltje en smelt in de magnetron 1 min. op 500 watt. Roer de chocolade goed door.
  • variatietipOok leuk met discopdip!
  • bewaartipBewaar de frozen bananas in de diepvries.

Banaan ijslolly’s

IJs zonder schuldgevoel. Nodig? Banaan + pure choco en je vriezer

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig