Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen

Aardappel over? Tover ze om tot aardappelkroketjes.

160 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rasp de Parmezaanse kaas. Stamp de leftover aardappelen met een pureestamper tot puree. Meng de aardappelen met de helft van de eieren, 2/5 van de truffelmayonaise en ⅔ van de kaas. Bestrooi met peper en zout. Vorm 12 kroketjes van 7 bij 2,5 cm van het pureemengsel. Zet min. 1 uur in de koelkast om op te stijven.

  2. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180°C.

  3. Zet 3 diepe borden naast elkaar. Verdeel de bloem, peper en eventueel zout over bord 1, klop het andere ei los in bord 2 en meng de rest van de kaas met de panko in bord 3. Rol de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en het pankomengsel. Zorg dat alles goed bedekt is.

  4. Frituur de aardappelkroketjes (in delen) in 5 min. goudbruin en gaar. Serveer met de rest van de truffelmayo.

  • bereidingstipJe kunt de aardappelkroketjes ook bereiden in de oven. Verwarm de oven voor op 220°C en bak in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar.
  • Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen

    Instructievideo - 00:25 min.

Gerelateerde recepten

Parmezaan-truffel aardappelkroketjes van leftover aardappelen

Aardappel over? Tover ze om tot aardappelkroketjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig