Schil de aardappelen en snijd in de lengte in parten. Kook in ruim gezouten water 10 min. net gaar. Giet af en laat 2 min. afkoelen en uitdampen.
Verhit de olie in 2 koekenpannen op middelhoog vuur. Voeg de aardappelparten toe en bak in 10 min. gaar en goudgeel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de aioli, tomaten-groentepuree en paprikapoeder. Serveer bij de aardappelparten.
Wedges met ultieme dipsaus
Wat is een frietje zonder saus? Precies. Deze ultieme dipsaus tillen je aardappelwedges naar een heel nieuw niveau.
- bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar goed afgedekt in de koelkast. Verwarm de aardappelen ca. 8 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Wedges met ultieme dipsaus
Instructievideo - 00:24 min.
Wedges met ultieme dipsaus
Wat is een frietje zonder saus? Precies. Deze ultieme dipsaus tillen je aardappelwedges naar een heel nieuw niveau.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD148022_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
340 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in de lengte in parten. Kook in ruim gezouten water 10 min. net gaar. Giet af en laat 2 min. afkoelen en uitdampen.
Verhit de olie in 2 koekenpannen op middelhoog vuur. Voeg de aardappelparten toe en bak in 10 min. gaar en goudgeel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de aioli, tomaten-groentepuree en paprikapoeder. Serveer bij de aardappelparten.
bewaartip:Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar goed afgedekt in de koelkast. Verwarm de aardappelen ca. 8 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 kg vastkokende aardappel
4 el milde olijfolie
190 g aioli
2 el Mutti le verdurine in tube
1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder