Vijgenjam maken

Zelf vijgenjam maken? Dat heb je zo gepiept. De vijgen hoef je eigenlijk alleen maar met suiker en citroen aan de kook te brengen en te laten staan. Dus wachten en aten afkoelen is misschien nog wel de grootste uitdaging.

75 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pers de citroen uit. Snijd het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen in stukjes.

  2. Doe de vijgen met de suiker, 2 tl citroensap (per 10 porties), vanille-extract en het water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. onder regelmatig roeren op middelhoog tot laag vuur inkoken tot het vocht ingedikt is en de vijgen gaar zijn, maar hun vorm deels hebben behouden.

  3. Schep de jam in glazen potten en sluit direct af met de deksel. Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 2 uur.

  • bewaartipBewaar na openen in de koelkast.

Vijgenjam maken

Zelf vijgenjam maken? Dat heb je zo gepiept. De vijgen hoef je eigenlijk alleen maar met suiker en citroen aan de kook te brengen en te laten staan. Dus wachten en aten afkoelen is misschien nog wel de grootste uitdaging.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig