Hard seltzer bramen en rozemarijn

Voor deze hard seltzer maak je zelf een wodka infusie van bramen en rozemarijn. Dat is niet alleen kruidig en fruitig, maar ziet er ook mooi uit!

135 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 8 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de helft van de rozemarijn grof. Kneus de bramen, maar houd er 3 (per glas) achter voor garnering. Giet de wodka erop en laat tenminste 1 nacht (8 uur) staan. Giet door een zeef.

  2. Meng de geïnfuseerde wodka met het mineraalwater. Garneer met de bramen en de rest van de rozemarijn.

  3. Serveer eventueel met ijsblokjes. 

  • achtergrondinfoEen seltzer is een Amerikaans drankje dat oorspronkelijk gefermenteerd is, met dank aan gist. Omdat dit thuis lastig na te maken is zonder apparatuur, hebben we voor de basis een eenvoudige versie van mineraalwater en wodka gekozen. Aan deze basis kun je alle smaken toevoegen die je maar wilt. Die smaken kun je toevoegen door een ‘smaak’ wodka te kiezen, maar ook door de wodka zoals in dit recept zelf te ‘infuseren’.

Hard seltzer bramen en rozemarijn

Voor deze hard seltzer maak je zelf een wodka infusie van bramen en rozemarijn. Dat is niet alleen kruidig en fruitig, maar ziet er ook mooi uit!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig