Haal de druiven los van de tros en spoel onder koud stromend water. Doe ze in een soeppan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 45 min. koken. Roer af en toe. Zet het vuur uit en laat 60 min. afkoelen.
Schenk het mengsel door een fijne zeef in een kom. Druk met een pollepel zo veel mogelijk van het vocht uit de druiven. Schenk het sap nogmaals door een fijne zeef in een schone fles. Laat verder afkoelen en zet in de koelkast.
Druivensap maken
Omdat druiven al zo heerlijk zoet zijn van zichzelf, heb je geen extra suiker nodig om zelf deze druivensap te maken.
- achtergrondinfoGenoeg voor ca. 1½ liter druivensap
- bewaartipGoed afgesloten, 1 week houdbaar in een koelkast
- variatietipWil je het sap zoeter hebben? Voeg dan zodra het water kookt 50 ml agavesiroop toe.
Druivensap maken
Omdat druiven al zo heerlijk zoet zijn van zichzelf, heb je geen extra suiker nodig om zelf deze druivensap te maken.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD158044_220x162_JPG.jpg)
6 porties
90 kcal
10 min. bereiden
1 uur 45 min. wachten
Aan de slag
Haal de druiven los van de tros en spoel onder koud stromend water. Doe ze in een soeppan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 45 min. koken. Roer af en toe. Zet het vuur uit en laat 60 min. afkoelen.
Schenk het mengsel door een fijne zeef in een kom. Druk met een pollepel zo veel mogelijk van het vocht uit de druiven. Schenk het sap nogmaals door een fijne zeef in een schone fles. Laat verder afkoelen en zet in de koelkast.
achtergrondinfo:Genoeg voor ca. 1½ liter druivensap
bewaartip:Goed afgesloten, 1 week houdbaar in een koelkast
variatietip:Wil je het sap zoeter hebben? Voeg dan zodra het water kookt 50 ml agavesiroop toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
800 g sable druiven
1¼ l water
Dit heb je nodig
fijne zeef
gesteriliseerde fles met dop (1.5 liter)