Druivensap maken

Omdat druiven al zo heerlijk zoet zijn van zichzelf, heb je geen extra suiker nodig om zelf deze druivensap te maken.

90 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 1 uur 45 min. wachten

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Haal de druiven los van de tros en spoel onder koud stromend water. Doe ze in een soeppan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 45 min. koken. Roer af en toe. Zet het vuur uit en laat 60 min. afkoelen.

  2. Schenk het mengsel door een fijne zeef in een kom. Druk met een pollepel zo veel mogelijk van het vocht uit de druiven. Schenk het sap nogmaals door een fijne zeef in een schone fles. Laat verder afkoelen en zet in de koelkast.

  • achtergrondinfoGenoeg voor ca. 1½ liter druivensap
  • bewaartipGoed afgesloten, 1 week houdbaar in een koelkast
  • variatietipWil je het sap zoeter hebben? Voeg dan zodra het water kookt 50 ml agavesiroop toe.

Druivensap maken

Omdat druiven al zo heerlijk zoet zijn van zichzelf, heb je geen extra suiker nodig om zelf deze druivensap te maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig