Meng de yoghurt met het zout en schep in de kaas- of theedoek. Hang de doek op aan een haak of leg in een zeef. Zet er een opvangbak onder. Laat minimaal 4 uur of een nacht (8 uur) uitlekken tot labneh.
Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijs in flinterdunne plakjes. Doe de plakjes in een kom en schenk de azijn erover. Laat 10 min. staan.
Snijd ondertussen de dille fijn. Verwarm het flatbread volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de labneh over een groot bord en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Laat de radijsjes uitlekken en verdeel over de labneh.
Bestrooi de labneh met de dille en dukkah. Besprenkel met de olie en serveer met het warme flatbread erbij.
Labneh met dungeschaafde radijs en platbrood
Deze Midden-Oosterse labneh, wat uitgelekte dikke yoghurt is, is met geschaafde radijs een heerlijke toevoeging aan de borrelplank.
- vegantipGebruik in plaats van yoghurt Griekse stijl een plantaardig alternatief voor yoghurt.
- algemeen Maak van het loof van de radijsjes een groene pesto. Rasp 100 g Parmezaanse kaas met een grove rasp. Doe met het loof, 15 g basilicum, 50 g pijnboompitten, 1 teen knoflook en 50 ml extra vierge olijfolie in de hoge beker van een staafmixer en pureer tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Labneh met dungeschaafde radijs en platbrood
Deze Midden-Oosterse labneh, wat uitgelekte dikke yoghurt is, is met geschaafde radijs een heerlijke toevoeging aan de borrelplank.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD164914_220x162_JPG.jpg)
4 personen
325 kcal
15 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Meng de yoghurt met het zout en schep in de kaas- of theedoek. Hang de doek op aan een haak of leg in een zeef. Zet er een opvangbak onder. Laat minimaal 4 uur of een nacht (8 uur) uitlekken tot labneh.
Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijs in flinterdunne plakjes. Doe de plakjes in een kom en schenk de azijn erover. Laat 10 min. staan.
Snijd ondertussen de dille fijn. Verwarm het flatbread volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de labneh over een groot bord en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Laat de radijsjes uitlekken en verdeel over de labneh.
Bestrooi de labneh met de dille en dukkah. Besprenkel met de olie en serveer met het warme flatbread erbij.
vegantip:Gebruik in plaats van yoghurt Griekse stijl een plantaardig alternatief voor yoghurt.
algemeen: Maak van het loof van de radijsjes een groene pesto. Rasp 100 g Parmezaanse kaas met een grove rasp. Doe met het loof, 15 g basilicum, 50 g pijnboompitten, 1 teen knoflook en 50 ml extra vierge olijfolie in de hoge beker van een staafmixer en pureer tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g yoghurt Griekse stijl 5%
½ tl zout
1 bos radijs
4 el wittewijnazijn
7½ g verse dille
4 Souq Pita brood volkoren
1 el dukkah
3 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
kaasdoek
zeef