Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes
Kook de bloemkool in ca. 6 min. beetgaar.
Roer ondertussen in een kom 1/3 van de melk met de maizena tot een glad papje. Breng de rest van de melk met 50 ml kookwater (per 4 personen) van de bloemkool in een steelpan aan de kook. Schenk het maizena-papje erbij en breng, al roerend, opnieuw aan de kook. Laat 2 min. doorkoken terwijl je blijft roeren. Haal de pan van het vuur en breng de bloemkoolsaus op smaak met nootmuskaat.
Serveer de saus over de bloemkool.
Bloemkoolsaus
Met deze bloemkoolsaus is de kans groot dat je stiekem meer saus dan bloemkool opschept. (Wij zullen niks doorvertellen!)
- bereidingstipBloemkoolsaus is ook lekker met kaas of kruiden erdoor. Roer van het vuur af 50 g geraspte kaas of 15 g fijngesneden kruiden zoals peterselie, bieslook en/of selderij door de warme saus.
- variatietipDezelfde saus is ook lekker over witlof, broccoli of andere geblancheerde groenten.
Bloemkoolsaus
Met deze bloemkoolsaus is de kans groot dat je stiekem meer saus dan bloemkool opschept. (Wij zullen niks doorvertellen!)
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD168441_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
85 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes
Kook de bloemkool in ca. 6 min. beetgaar.
Roer ondertussen in een kom 1/3 van de melk met de maizena tot een glad papje. Breng de rest van de melk met 50 ml kookwater (per 4 personen) van de bloemkool in een steelpan aan de kook. Schenk het maizena-papje erbij en breng, al roerend, opnieuw aan de kook. Laat 2 min. doorkoken terwijl je blijft roeren. Haal de pan van het vuur en breng de bloemkoolsaus op smaak met nootmuskaat.
Serveer de saus over de bloemkool.
bereidingstip:Bloemkoolsaus is ook lekker met kaas of kruiden erdoor. Roer van het vuur af 50 g geraspte kaas of 15 g fijngesneden kruiden zoals peterselie, bieslook en/of selderij door de warme saus.
variatietip:Dezelfde saus is ook lekker over witlof, broccoli of andere geblancheerde groenten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bloemkool
150 ml volle melk
1 el maizena
¼ tl gemalen nootmuskaat