Snijd de gember in plakjes. Meng de tutti frutti en rozijnen in een hoge steelpan met het appelsap, de kaneel en gember. Laat ca. 8 uur of 1 nacht weken.
Breng de tutti frutti in het vocht aan de kook en laat op laag vuur afgedekt met de deksel ca. 30 min. zachtjes koken.
Verwijder de gember en kaneelstokjes voor het serveren.
Tutti frutti
Gedroogd fruit in een heerlijke saus, oftewel: tutti frutti! Lekker met rijstepap, havermout of als bijgerecht bij vlees.
- serveertipLekker met rijstepap, havermout of als bijgerecht bij vlees.
- variatietipJe kunt ook vers fruit zoals nectarines, perzik of toevoegen terwijl de tutti frutti kookt.
- serveertipLekker met yoghurt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tutti frutti
Gedroogd fruit in een heerlijke saus, oftewel: tutti frutti! Lekker met rijstepap, havermout of als bijgerecht bij vlees.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD174892_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 porties
170 kcal
5 min. bereiden
8 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de gember in plakjes. Meng de tutti frutti en rozijnen in een hoge steelpan met het appelsap, de kaneel en gember. Laat ca. 8 uur of 1 nacht weken.
Breng de tutti frutti in het vocht aan de kook en laat op laag vuur afgedekt met de deksel ca. 30 min. zachtjes koken.
Verwijder de gember en kaneelstokjes voor het serveren.
serveertip:Lekker met rijstepap, havermout of als bijgerecht bij vlees.
variatietip:Je kunt ook vers fruit zoals nectarines, perzik of toevoegen terwijl de tutti frutti kookt.
serveertip:Lekker met yoghurt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
5 g verse gember
375 g tutti frutti
50 g rozijnen
500 ml appelsap
2 kaneelstokjes