Tutti frutti

Gedroogd fruit in een heerlijke saus, oftewel: tutti frutti! Lekker met rijstepap, havermout of als bijgerecht bij vlees. 

170 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 8 uur 30 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de gember in plakjes. Meng de tutti frutti en rozijnen in een hoge steelpan met het appelsap, de kaneel en gember. Laat ca. 8 uur of 1 nacht weken.

  2. Breng de tutti frutti in het vocht aan de kook en laat op laag vuur afgedekt met de deksel ca. 30 min. zachtjes koken.

  3. Verwijder de gember en kaneelstokjes voor het serveren.

  • serveertipLekker met rijstepap, havermout of als bijgerecht bij vlees.
  • variatietipJe kunt ook vers fruit zoals nectarines, perzik of toevoegen terwijl de tutti frutti kookt.
  • serveertipLekker met yoghurt.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tutti frutti

Gedroogd fruit in een heerlijke saus, oftewel: tutti frutti! Lekker met rijstepap, havermout of als bijgerecht bij vlees. 

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig