Snipper de ui fijn. Schil en rasp de aardappelen. Doe de aardappel in een schone theedoek, rol de doek op en wring al het vocht eruit.
Klop het ei los en meng met de aardappel en ui. Breng op smaak met versgemalen peper en het zout.
Verhit de helft van de olie in een braadpan met dikke bodem. Verdeel met behulp van 2 lepels 4 porties aardappelmengsel (per 8 porties) over de pan en druk ze met een spatel uit tot 1 cm dikte. Zet het vuur middelhoog en bak in 10-12 min. goudgeel en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het aardappelmengsel.
Hash browns
Hash browns: een populair Amerikaans ontbijt dat ook prima smaakt als bijgerecht bij een stukje vlees, vis of vleesvervanger.
- serveertipServeer als ontbijt met gebakken spek en ei.
- achtergrondinfoHash browns is een populair Amerikaans ontbijtgerecht dat bestaat uit geraspte aardappel die krokant en goudbruin wordt gebakken. Hash browns verscheen voor het eerst op ontbijtmenu’s in New York City, in de jaren 1890. De naam van het gerecht is afkomstig van het Franse ‘hacher’, wat hakken betekent. Het geheim van knapperige hash browns van buiten en zacht vanbinnen? Druk na het raspen zoveel mogelijk vocht uit de aardappel. Verhit genoeg olie in een pan en bak de hash browns eerst aan 1 kant goudbruin voordat je hem omdraait.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Hash browns
Hash browns: een populair Amerikaans ontbijt dat ook prima smaakt als bijgerecht bij een stukje vlees, vis of vleesvervanger.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD174922_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 porties
150 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Schil en rasp de aardappelen. Doe de aardappel in een schone theedoek, rol de doek op en wring al het vocht eruit.
Klop het ei los en meng met de aardappel en ui. Breng op smaak met versgemalen peper en het zout.
Verhit de helft van de olie in een braadpan met dikke bodem. Verdeel met behulp van 2 lepels 4 porties aardappelmengsel (per 8 porties) over de pan en druk ze met een spatel uit tot 1 cm dikte. Zet het vuur middelhoog en bak in 10-12 min. goudgeel en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het aardappelmengsel.
serveertip:Serveer als ontbijt met gebakken spek en ei.
achtergrondinfo:Hash browns is een populair Amerikaans ontbijtgerecht dat bestaat uit geraspte aardappel die krokant en goudbruin wordt gebakken. Hash browns verscheen voor het eerst op ontbijtmenu’s in New York City, in de jaren 1890. De naam van het gerecht is afkomstig van het Franse ‘hacher’, wat hakken betekent. Het geheim van knapperige hash browns van buiten en zacht vanbinnen? Druk na het raspen zoveel mogelijk vocht uit de aardappel. Verhit genoeg olie in een pan en bak de hash browns eerst aan 1 kant goudbruin voordat je hem omdraait.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1 middelgrote ui
500 g vastkokende aardappelen
1 wit vrij uitloopei
¼ tl zout
6 el zonnebloemolie