Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook met de gehakte gember, sojasaus, sesamolie, olijfolie, basterdsuiker en het sesamzaad. Voeg het vlees toe en laat 30 min. marineren.
Rijg de stukjes vlees aan de spiesen. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de spiesjes 3-4 min. Keer halverwege. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Snijd ondertussen het bosuitje fijn en hak de pinda’s fijn. Serveer de spiesjes op een bord en bestrooi met de bosui en pinda.
Bavettespies
Geef je diner een upgrade met dit heerlijke bijgerecht: gegrilde bavette op een spiesje!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bavettespies
Geef je diner een upgrade met dit heerlijke bijgerecht: gegrilde bavette op een spiesje!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD176934_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 porties
220 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook met de gehakte gember, sojasaus, sesamolie, olijfolie, basterdsuiker en het sesamzaad. Voeg het vlees toe en laat 30 min. marineren.
Rijg de stukjes vlees aan de spiesen. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril de spiesjes 3-4 min. Keer halverwege. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Snijd ondertussen het bosuitje fijn en hak de pinda’s fijn. Serveer de spiesjes op een bord en bestrooi met de bosui en pinda.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
390 g bavette biefstukken
2 tenen knoflook
1 tl gehakte gember
2 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el milde olijfolie
1 el donkere basterdsuiker
2 tl sesamzaad
1 bosuitje
15 g gezouten pinda's
Dit heb je nodig
satéprikkers of spiesen
grillpan