Mosselen en selderij in bier

Stoom de mosselen eens in bier in plaats van wijn. Een gouden combinatie! Bleekselderij, citroen en tijm erbij en je zet een heerlijk mosselpannetje op tafel.

280 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de mosselen schoon, gooi kapotte exemplaren weg. Spoel onder koud stromend water en verwijder de mosselen die openblijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.

  2. Snijd de knoflook in plakjes. Houd de blaadjes van de bleekselderij apart en snijd de stengels in dunne boogjes. Snijd 1 helft van de citroen in 4 partjes en de andere helft in plakken.

  3. Verhit een grote mossel- of soeppan met de boter op middelhoog vuur. Fruit de bleekselderij en knoflook 3 min. Voeg de tijm en plakken citroen toe. Bak nog 1 min. mee. Zet het vuur hoog en voeg de mosselen toe. Doe het bier erbij en laat even goed stomen. Doe de deksel op de pan en laat de mosselen 5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.

  4. Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn. Strooi over de mosselen. Serveer de mosselen in het kookvocht met de partjes citroen.

  • serveertipLekker met verse friet en een frisse salade
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Mosselen en selderij in bier

Stoom de mosselen eens in bier in plaats van wijn. Een gouden combinatie! Bleekselderij, citroen en tijm erbij en je zet een heerlijk mosselpannetje op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig