Affogato met zelfgemaakt vanille-ijs

De combinatie van koud en warm, zoet met bitter en de crunch van de topping is verrukkelijk. Om heel langzaam op te lepelen. Deze affogato met zelfgemaakt vanille-ijs is hemels.

290 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 4 uur 15 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop met een mixer in 5 min. stijf. Schep er ⅔ van de gouden sterrenmix door, schep in de diepvriesbak en doe de deksel erop. Zet 4 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.

  2. Haal het ijs uit de vriezer en laat in 10-15 min. op temperatuur komen. Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje of -glaasje. Doe een koffiecapsule in de koffiemachine. Schenk de koffie, naar gewenste sterkte, over het ijs. Bestrooi met sterrenmix. Maak zo alle affogato’s. Serveer direct.

  • bewaartipIJs over? Bewaar dit tot 1 maand in de vriezer.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Affogato met zelfgemaakt vanille-ijs

De combinatie van koud en warm, zoet met bitter en de crunch van de topping is verrukkelijk. Om heel langzaam op te lepelen. Deze affogato met zelfgemaakt vanille-ijs is hemels.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig