Geroosterde aardappels met parmezaan

Hoe je aardappeltjes meer smaak geeft? Rooster ze in de oven met knoflook en parmezaan. Voilà, een heerlijk bijgerecht.

235 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de krieltjes schoon en kook ze 15 min. Giet af, doe terug in de pan en laat op laag vuur 1-2 min. droogkoken.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Smelt de boter met de knoflookpoeder in een steelpan en rasp de Parmezaanse kaas fijn.

  3. Meng de gesmolten boter door de gekookte aardappelen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de geraspte kaas over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelen erover en plet met een vork, maar laat ze nog een beetje hun vorm behouden. Bak 35-40 min. in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.

  • bewaartipJe kunt de krieltjes 1 dag van tevoren koken en in de koelkast bewaren tot gebruik. Ook de kaas kun je al 1 dag van tevoren raspen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Geroosterde aardappels met parmezaan

Hoe je aardappeltjes meer smaak geeft? Rooster ze in de oven met knoflook en parmezaan. Voilà, een heerlijk bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig