Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels en snijd in kwarten. Smeer in met de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bak ondertussen de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een hapjespan. Laat de bloemkoolrijst even afkoelen. Verwarm ondertussen het wafelijzer voor. Klop de eieren los.
Meng de bloemkoolrijst, eieren, geraspte kaas en bloem in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van het beslag in 2 hoopjes over het wafelijzer. Bak de wafels in 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje. Houd de wafels warm onder aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag nog 2 wafels.
Smelt ondertussen de boter in een kleine steelpan en bak de salie in 5 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier.
Verdeel de wafels over de borden. Leg de geroosterde wortels erop. Verkruimel de geitenkaas erover en leg de salie erop. Schep de gesmolten boter erover en eromheen.
Kaaswafel met geroosterde wortel, geitenkaas en salie
Say cheese! Deze kaaswafels met geroosterde wortel, geitenkaas en salie brengen gegarandeerd een lach op het gezicht van je gasten. Je maakt ze van bloemkoolrijst en geraspte kaas. Yum.
- bereidingstipRooster de wortels 1 dag van tevoren. Bewaar gekoeld in een hersluitbare doos en warm kort voor het serveren op.
- resttipBeleg voor een lekkere lunch een broodje met de rest van de geitenkaas en besprenkel met wat honing.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kaaswafel met geroosterde wortel, geitenkaas en salie
Say cheese! Deze kaaswafels met geroosterde wortel, geitenkaas en salie brengen gegarandeerd een lach op het gezicht van je gasten. Je maakt ze van bloemkoolrijst en geraspte kaas. Yum.
voorgerecht
4 personen
420 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortels en snijd in kwarten. Smeer in met de olie, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bak ondertussen de bloemkoolrijst zonder olie of boter 2 min. in een hapjespan. Laat de bloemkoolrijst even afkoelen. Verwarm ondertussen het wafelijzer voor. Klop de eieren los.
Meng de bloemkoolrijst, eieren, geraspte kaas en bloem in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de helft van het beslag in 2 hoopjes over het wafelijzer. Bak de wafels in 7-8 min. Door de kaas krijgt de wafel een krokant korstje. Houd de wafels warm onder aluminiumfolie. Bak van de rest van het beslag nog 2 wafels.
Smelt ondertussen de boter in een kleine steelpan en bak de salie in 5 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier.
Verdeel de wafels over de borden. Leg de geroosterde wortels erop. Verkruimel de geitenkaas erover en leg de salie erop. Schep de gesmolten boter erover en eromheen.
bereidingstip:Rooster de wortels 1 dag van tevoren. Bewaar gekoeld in een hersluitbare doos en warm kort voor het serveren op.
resttip:Beleg voor een lekkere lunch een broodje met de rest van de geitenkaas en besprenkel met wat honing.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 regenboogwortels
1 el milde olijfolie
300 g koelverse bloemkoolrijst
2 middelgrote eieren
50 g geraspte oude Goudse kaas 48+
2 el tarwebloem
100 g ongezouten roomboter
10 g salie
4 schijfje geitenkaas naturel 45+
Dit heb je nodig
bakpapier
wafelijzer