Tonic met specerijensiroop

Deze alchoholvrije gin-tonic maak je met een zelfgemaakte specerijensiroop. Smaakvol met de kick van gember, kaneel, steranijs en rozemarijn.

275 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng op middelhoog vuur het water met de witte basterdsuiker aan de kook. Laat 5-10 min. koken tot een siroop ontstaat.

  2. Snijd ondertussen de gember in plakjes, plet ⅓ kaneelstokjes en kneus de jeneverbessen met een vijzel of de platte kant van een mes. Voeg de geplette kaneelstokjes, gember, jeneverbessen en de steranijs toe aan de siroop. Laat 5 min. op laag vuur koken.

  3. Verdeel de ijsblokjes over de cocktailglazen en doe in elk glas 3 el siroop. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen (ca. 45 min.). Zeef de siroop voor gebruik.

  4. Verdeel de tonic, de rozemarijntakjes en de rest van de kaneelstokjes over de glazen en serveer.

  • bewaartipJe kunt de siroop 1 week van tevoren maken. Bewaar met de smaakmakers in een schone glazen pot of fles. Zeef pas voor gebruik.
  • serveertipGeef de siroop met smaakmakers in een mooie pot of fles als kerstcadeau.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tonic met specerijensiroop

Deze alchoholvrije gin-tonic maak je met een zelfgemaakte specerijensiroop. Smaakvol met de kick van gember, kaneel, steranijs en rozemarijn.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig