Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 24 dunne plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in 5-7 min. lichtbruin en knapperig.
Mix ondertussen ½ van de boter met de ’nduja en honing in de keukenmachine luchtig en egaal. Schep in een schaaltje, dek af en zet in de koelkast.
Mix in een schone keukenmachine de rest van de boter met de gochujang luchtig en egaal. Laat de boters minimaal 10 min. opstijven in de koelkast.
Snijd de blaadjes sla in dunne reepjes. Besmeer de helft van de crostini met elk 1 tl ’ndujaboter en de andere helft met elk 1 tl gochujangboter. Verdeel de reepjes sla erover.
Crostini met pittige boters
Knapperige, dunne broodjes met een milde kick van ’nduja en gochujang. Deze crostini met pittige boters wil je proeven!
- bewaartipJe kunt de boters 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur op kamertemperatuur komen.
- resttipVan beide boters houd je wat over: lekker op een sandwich of door rijst.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Crostini met pittige boters
Knapperige, dunne broodjes met een milde kick van ’nduja en gochujang. Deze crostini met pittige boters wil je proeven!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183667_220x162_JPG.jpg)
24 porties
85 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
7 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 24 dunne plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in 5-7 min. lichtbruin en knapperig.
Mix ondertussen ½ van de boter met de ’nduja en honing in de keukenmachine luchtig en egaal. Schep in een schaaltje, dek af en zet in de koelkast.
Mix in een schone keukenmachine de rest van de boter met de gochujang luchtig en egaal. Laat de boters minimaal 10 min. opstijven in de koelkast.
Snijd de blaadjes sla in dunne reepjes. Besmeer de helft van de crostini met elk 1 tl ’ndujaboter en de andere helft met elk 1 tl gochujangboter. Verdeel de reepjes sla erover.
bewaartip:Je kunt de boters 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur op kamertemperatuur komen.
resttip:Van beide boters houd je wat over: lekker op een sandwich of door rijst.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 24 porties)
1 stokbrood
2 el milde olijfolie
250 g ongezouten roomboter
3 el nduja
1 tl honing
2 el gochujang
2 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine