Worstballetjes met venkelzaad en citroenmayo

Fijn borrelhapje dit, deze balletje met venkelzaad en braadworst. En je hebt ze zo gemaakt, in 20 minuten heb je ze op je borrelplank gezet.

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder het klokhuis van de ongeschilde appel en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.

  2. Verwijder het vel van de worsten, doe het vlees in een kom en meng met het venkelzaad, de appelblokjes, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.

  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 12-15 min. bruin en gaar.

  4. Boen ondertussen de citroen, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 1 el citroensap (per 12 porties) en de mayonaise en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Serveer de balletjes met de citroen-mayonaise.

Worstballetjes met venkelzaad en citroenmayo

Fijn borrelhapje dit, deze balletje met venkelzaad en braadworst. En je hebt ze zo gemaakt, in 20 minuten heb je ze op je borrelplank gezet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig