Snipper de sjalotten. Verhit de roomboter in de pan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Gebruik de aspergekontjes en -schillen van de asperges (van ca. 1 kg asperges). Voeg deze toe en bak nog 5 min. mee op middelhoog vuur.
Schenk het water erbij en voeg het zout toe. Laat op laag vuur 30 min. koken. Schenk door een zeef in een andere pan en druk met een pollepel zoveel mogelijk vocht eruit.
Aspergebouillon
Gooi die aspergekontjes en -schillen niet weg maar maak er aspergebouillon mee. Een lekkere basis voor een soep.
- combinatietipDit recept voor aspergebouillon kun je gebruiken als basis. Je kunt de bouillon verder op smaak brengen met een bouillonblokje, versgemalen nootmuskaat of peper. Voeg kruiden zoals bieslook, peterselie of dragon toe voor extra smaak.
- bewaartipGoed afgesloten kun je de bouillon in de koelkast tot 2 weken bewaren. Ingevroren tot 3 maanden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Aspergebouillon
Gooi die aspergekontjes en -schillen niet weg maar maak er aspergebouillon mee. Een lekkere basis voor een soep.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD189818_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
60 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Verhit de roomboter in de pan en fruit de sjalot 5 min. op laag vuur. Gebruik de aspergekontjes en -schillen van de asperges (van ca. 1 kg asperges). Voeg deze toe en bak nog 5 min. mee op middelhoog vuur.
Schenk het water erbij en voeg het zout toe. Laat op laag vuur 30 min. koken. Schenk door een zeef in een andere pan en druk met een pollepel zoveel mogelijk vocht eruit.
combinatietip:Dit recept voor aspergebouillon kun je gebruiken als basis. Je kunt de bouillon verder op smaak brengen met een bouillonblokje, versgemalen nootmuskaat of peper. Voeg kruiden zoals bieslook, peterselie of dragon toe voor extra smaak.
bewaartip:Goed afgesloten kun je de bouillon in de koelkast tot 2 weken bewaren. Ingevroren tot 3 maanden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sjalotten
30 g ongezouten roomboter
300 g aspergekontjes en -schillen
1 l water
1 tl zout