Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Laat de ansjovis uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de kapjes van het stokbrood, die gebruik je niet. Snijd het brood in 20 schuine plakken en besmeer met 3 el ansjovisolie. Rooster ca. 8 min. in de oven.
Snipper ondertussen de sjalotten. Hou 20 ansjovisfilets achter voor de garnering en snijd de rest fijn.
Verhit de rest van de ansjovisolie in een koekenpan en bak de gesnipperde sjalot en eventueel zout 10-12 min. op middelhoog vuur tot ze bruin beginnen te kleuren. Voeg de fijngesneden ansjovis toe en bak 3-4 min. mee.
Doe ondertussen de roomboter in een kom en klop met een handmixer in 5 min. licht en luchtig. Voeg het sjalotten-ansjovismengsel toe en klop nog 1 min. mee. Besmeer de toast met de boter en leg er een ansjovis op. Breng op smaak met peper.
Toast met ansjovis-sjalottenboter
Toast + boter = de perfecte borrelhap. Voeg daar nog ansjovis en sjalotjes aan toe en het wordt al helemaal een feest op het stokbroodje. Ansjovis-sjalottenboter over? Roer eens een flinke lepel door de pasta. Mamma mia wat lekker!
- bereidingstipJe kunt de boter maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een hersluitbaar bakje in de koelkast, bijvoorbeeld in een van de superbakjes van Albert Heijn!
- vegatipLaat de ansjovis uit de boter en verdeel semi-gedroogde tomaat over de toast met sjalottenboter. Het brood besprenkel je met de olie van de tomaat voordat je het bakt in de oven.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Toast met ansjovis-sjalottenboter
Toast + boter = de perfecte borrelhap. Voeg daar nog ansjovis en sjalotjes aan toe en het wordt al helemaal een feest op het stokbroodje. Ansjovis-sjalottenboter over? Roer eens een flinke lepel door de pasta. Mamma mia wat lekker!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD191821_220x162_JPG.jpg)
20 porties
160 kcal
25 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Laat de ansjovis uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de kapjes van het stokbrood, die gebruik je niet. Snijd het brood in 20 schuine plakken en besmeer met 3 el ansjovisolie. Rooster ca. 8 min. in de oven.
Snipper ondertussen de sjalotten. Hou 20 ansjovisfilets achter voor de garnering en snijd de rest fijn.
Verhit de rest van de ansjovisolie in een koekenpan en bak de gesnipperde sjalot en eventueel zout 10-12 min. op middelhoog vuur tot ze bruin beginnen te kleuren. Voeg de fijngesneden ansjovis toe en bak 3-4 min. mee.
Doe ondertussen de roomboter in een kom en klop met een handmixer in 5 min. licht en luchtig. Voeg het sjalotten-ansjovismengsel toe en klop nog 1 min. mee. Besmeer de toast met de boter en leg er een ansjovis op. Breng op smaak met peper.
bereidingstip:Je kunt de boter maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een hersluitbaar bakje in de koelkast, bijvoorbeeld in een van de superbakjes van Albert Heijn!
vegatip:Laat de ansjovis uit de boter en verdeel semi-gedroogde tomaat over de toast met sjalottenboter. Het brood besprenkel je met de olie van de tomaat voordat je het bakt in de oven.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
200 g ongezouten roomboter
190 g ansjovisfilets in olijfolie
1 vers wit stokbrood
2 sjalotten