Frambozen-roséspritz

Een spritz is een Italiaans aperatief met een likeur (bijvoorbeeld vermout), prosecco en bruiswater. In dit recept wordt roséprosecco gebruikt wat zorgt voor een roze kleur. Samen met de frambozen en munt is dit een feestelijk, zomers drankje.

180 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 15 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de citroen. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Doe de frambozen met de muntblaadjes, citroenschil en suiker in een kom. Schenk de vermout erover, roer door en laat 15 min. staan.

  2. Doe de ijsblokjes in de afsluitbare zak en sla met de deegroller of een hamer tot crushed ice. Verdeel de frambozen-vermout over de glazen en verdeel de crushed ice erover. Schenk er vervolgens de roséprosecco en het mineraalwater over. Roer door en serveer direct.

Frambozen-roséspritz

Een spritz is een Italiaans aperatief met een likeur (bijvoorbeeld vermout), prosecco en bruiswater. In dit recept wordt roséprosecco gebruikt wat zorgt voor een roze kleur. Samen met de frambozen en munt is dit een feestelijk, zomers drankje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig