Garnalenamuses op eetbaar lepeltje

De garnalencocktail is een klassieker. Geef het een twist en serveer het eens als een amuse op een eetbare lepel.

50 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Klop met een garde de roomkaas met de mayonaise, ketchup, whisky en worcestershiresaus los en breng op smaak met de tabasco en eventueel zout.

  2. Snijd de peterselie grof en scheur de blaadjes sla in stukken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.

  3. Leg de lepelvormige amuselepels op een schaal. Verdeel de sla en de cocktailsaus erover en leg er een garnaal op. Bestrooi met de peterselie en het citroenrasp.

  • bereidingstipJe kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • variatietipLiever een versie zonder alcohol? Laat de whisky achterwege.
  • wijntipSchenk er een glas AH Excellent Selectie Riesling bij. Smaak: fris en droog. Herkomst Duitsland, Moezel. Geurig en intens fruitig met minerale zuren. Een aanrader voor bij dit hapje met garnalen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Garnalenamuses op eetbaar lepeltje

De garnalencocktail is een klassieker. Geef het een twist en serveer het eens als een amuse op een eetbare lepel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig