Klop met een garde de roomkaas met de mayonaise, ketchup, whisky en worcestershiresaus los en breng op smaak met de tabasco en eventueel zout.
Snijd de peterselie grof en scheur de blaadjes sla in stukken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
Leg de lepelvormige amuselepels op een schaal. Verdeel de sla en de cocktailsaus erover en leg er een garnaal op. Bestrooi met de peterselie en het citroenrasp.
Garnalenamuses op eetbaar lepeltje
De garnalencocktail is een klassieker. Geef het een twist en serveer het eens als een amuse op een eetbare lepel.
- bereidingstipJe kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- variatietipLiever een versie zonder alcohol? Laat de whisky achterwege.
- wijntipSchenk er een glas AH Excellent Selectie Riesling bij. Smaak: fris en droog. Herkomst Duitsland, Moezel. Geurig en intens fruitig met minerale zuren. Een aanrader voor bij dit hapje met garnalen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Garnalenamuses op eetbaar lepeltje
De garnalencocktail is een klassieker. Geef het een twist en serveer het eens als een amuse op een eetbare lepel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197252_220x162_JPG.jpg)
12 porties
50 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Klop met een garde de roomkaas met de mayonaise, ketchup, whisky en worcestershiresaus los en breng op smaak met de tabasco en eventueel zout.
Snijd de peterselie grof en scheur de blaadjes sla in stukken. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
Leg de lepelvormige amuselepels op een schaal. Verdeel de sla en de cocktailsaus erover en leg er een garnaal op. Bestrooi met de peterselie en het citroenrasp.
bereidingstip:Je kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip:Liever een versie zonder alcohol? Laat de whisky achterwege.
wijntip:Schenk er een glas AH Excellent Selectie Riesling bij. Smaak: fris en droog. Herkomst Duitsland, Moezel. Geurig en intens fruitig met minerale zuren. Een aanrader voor bij dit hapje met garnalen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
1 el MonChou verse roomkaas
1 el mayonaise
1 tl ketchup
1 tl whisky (Gall & Gall)
½ tl worcestershiresauce
2 druppels tabasco
5 g verse platte peterselie
2 blaadjes babyromaine
½ biologische citroen
12 AH Excellent amuselepels naturel
12 verse grote garnalen gekookt en gepeld