Maak de espresso en laat afkoelen.
Doe het eiwit en de kristalsuiker in een vuurvaste kom en klop met een handmixer 2-3 min. au bain-marie, tot de suiker is opgelost. Haal de kom van de pan en klop nog 5 min. op hoge snelheid tot een meringue met stijve pieken. Schep de meringue in de spuitzak.
Doe de koude espresso, wodka, koffielikeur en de ijsblokjes in de cocktailshaker en schud het mengsel tot de shaker ijskoud aanvoelt.
Schenk de espresso-martini door een zeefje in de cocktailglazen, zonder de ijsblokjes.
Knip een punt van de spuitzak, zodat je een opening hebt van 2 cm. Spuit de meringue op de espresso-martini's, zodat ze helemaal bedekt zijn. Steek de crèmebrûléebrander aan en brand de meringue voorzichtig lichtbruin. Serveer direct
Esma met meringuetoef
Deze kerstige esma, oftewel espresso martini, is perfect als aperitief óf als verwennerij na het eten. Spectaculair en zo gepiept!
- bereidingstipMaak het espressomartinimengsel – zonder ijsblokjes – 1 dag van tevoren en bewaar in de koelkast tot gebruik. Schud het mengsel vlak voor het serveren met de ijsblokjes.
- bereidingstipGeen cocktailshaker? Gebruik dan een schone glazen pot met deksel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Esma met meringuetoef
Deze kerstige esma, oftewel espresso martini, is perfect als aperitief óf als verwennerij na het eten. Spectaculair en zo gepiept!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197250_220x162_JPG.jpg)
4 personen
250 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de espresso en laat afkoelen.
Doe het eiwit en de kristalsuiker in een vuurvaste kom en klop met een handmixer 2-3 min. au bain-marie, tot de suiker is opgelost. Haal de kom van de pan en klop nog 5 min. op hoge snelheid tot een meringue met stijve pieken. Schep de meringue in de spuitzak.
Doe de koude espresso, wodka, koffielikeur en de ijsblokjes in de cocktailshaker en schud het mengsel tot de shaker ijskoud aanvoelt.
Schenk de espresso-martini door een zeefje in de cocktailglazen, zonder de ijsblokjes.
Knip een punt van de spuitzak, zodat je een opening hebt van 2 cm. Spuit de meringue op de espresso-martini's, zodat ze helemaal bedekt zijn. Steek de crèmebrûléebrander aan en brand de meringue voorzichtig lichtbruin. Serveer direct
bereidingstip:Maak het espressomartinimengsel – zonder ijsblokjes – 1 dag van tevoren en bewaar in de koelkast tot gebruik. Schud het mengsel vlak voor het serveren met de ijsblokjes.
bereidingstip:Geen cocktailshaker? Gebruik dan een schone glazen pot met deksel.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
120 ml espresso
100 ml Two Chicks eiwitten
100 g fijne kristalsuiker
100 ml wodka (Gall & Gall)
100 ml Kahlua koffielikeur (Gall & Gall)
10 ijsblokjes
Dit heb je nodig
spuitzak
cocktailshaker
cocktailglazen
crème brûlée-brander