Esma met meringuetoef

Deze kerstige esma, oftewel espresso martini, is perfect als aperitief óf als verwennerij na het eten. Spectaculair en zo gepiept!

250 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de espresso en laat afkoelen.

  2. Doe het eiwit en de kristalsuiker in een vuurvaste kom en klop met een handmixer 2-3 min. au bain-marie, tot de suiker is opgelost. Haal de kom van de pan en klop nog 5 min. op hoge snelheid tot een meringue met stijve pieken. Schep de meringue in de spuitzak.

  3. Doe de koude espresso, wodka, koffielikeur en de ijsblokjes in de cocktailshaker en schud het mengsel tot de shaker ijskoud aanvoelt.

  4. Schenk de espresso-martini door een zeefje in de cocktailglazen, zonder de ijsblokjes.

  5. Knip een punt van de spuitzak, zodat je een opening hebt van 2 cm. Spuit de meringue op de espresso-martini's, zodat ze helemaal bedekt zijn. Steek de crèmebrûléebrander aan en brand de meringue voorzichtig lichtbruin. Serveer direct

  • bereidingstipMaak het espressomartinimengsel – zonder ijsblokjes – 1 dag van tevoren en bewaar in de koelkast tot gebruik. Schud het mengsel vlak voor het serveren met de ijsblokjes.
  • bereidingstipGeen cocktailshaker? Gebruik dan een schone glazen pot met deksel.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Esma met meringuetoef

Deze kerstige esma, oftewel espresso martini, is perfect als aperitief óf als verwennerij na het eten. Spectaculair en zo gepiept!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig