Leg de vellen bakpapier klaar op je werkblad.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doop ca. 40 bevroren slagroomsoesjes met de bolle kant in de chocolade. Bestrooi 12 soesjes direct met ⅔ van de nougatine. Bestrooi 12 soesjes met de zuurstokjes-strooimix. Laat alle witte soesjes met de gedecoreerde kant naar boven opdrogen op bakpapier. Bewaar de rest van de witte chocolade.
Smelt de melkchocolade au bain-marie. Doop de rest van de bevroren slagroomsoesjes met de bolle kant in de melkchocolade. Bestrooi direct met ⅔ van de sterretjes-strooimix en laat met de gedecoreerde kant naar boven opdrogen op het bakpapier.
Besprenkel 14 bevroren chocoladesoesjes al zigzaggend met de rest van de witte chocolade, bestrooi de helft direct met de rest van de nougatine. Bestrooi de andere helft direct met de rest van de sterretjes-strooimix en laat opdrogen met de gedecoreerde kant naar boven op het bakpapier.
Bestuif de bovenkant van 6 chocoladesoesjes met de gouden glitterspray. Bestuif de rest van de chocoladesoesjes (7) met de rosé gouden glitterspray. Laat opdrogen op het bakpapier.
Zet de stapelbare toren in elkaar en plaats op een schaal of groot bord.
Leg alle soesjes en de macarons klaar.
Begin onderaan met het opbouwen van de toren: prik de soesjes met behulp van de cocktailprikkers dicht op elkaar in de toren. De onderste rij bestaat uit 12 stuks.
Verwarm ondertussen de overgebleven melkchocolade eventueel opnieuw. Doop de macarons met 1 kant in de chocolade en plak in elke rij er 1 of 2 tussen de soesjes in.
Uiteindelijk heb je een soezenboom met 9 rijen met af en toe een macaron.
Breek de kerstkransjes doormidden en steek de halve koekjes her en der tussen de soesjes en macarons.
Doop de crunchchoco’s in de rest van de gesmolten chocolade en plak deze tussen en op de soesjes. Doe hetzelfde met de pindarotsjes. Plak de chocoladekransjes met wat gesmolten chocolade op de soezenboom.
Steek als laatste de gouden chocoladester als piek boven op de boom.
Chocolade-soezenkerstboom
Deze chocolade-soezenkerstboom is een kunstwerk van een kersttoetje. Rijkelijk versierd met soesjes, chocolade, macarons, vers fruit en feestelijke parels. De ideale afsluiter van het kerstdiner.
- algemeenGeen serveertoren? Je kunt de kerstboom ook maken met een grote spitskool als basis. Snijd een stukje van de onderkant recht af voor een stabiele bodem. Pak de spitskool in met aluminiumfolie en prik alles erop volgens het recept. Maak een stoof of soep van de spitskool.
- algemeenMinder personen? Gebruik dan alleen de bovenkant van de stapelbare serveertoren. Daar passen ongeveer 45 soesjes op.
- variatietipDruppel voor een mooi gestreept effect de contrasterende kleur chocolade met een vork lichtjes heen-en-weer over de soesjes.
- serveertipSoesjes over? Serveer om de kerstboom heen op de schaal.
- algemeenLaat je gasten weten dat je cocktailprikkers hebt gebruikt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Chocolade-soezenkerstboom
Deze chocolade-soezenkerstboom is een kunstwerk van een kersttoetje. Rijkelijk versierd met soesjes, chocolade, macarons, vers fruit en feestelijke parels. De ideale afsluiter van het kerstdiner.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197244_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
20 personen
625 kcal
2 uur bereiden
Aan de slag
Leg de vellen bakpapier klaar op je werkblad.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doop ca. 40 bevroren slagroomsoesjes met de bolle kant in de chocolade. Bestrooi 12 soesjes direct met ⅔ van de nougatine. Bestrooi 12 soesjes met de zuurstokjes-strooimix. Laat alle witte soesjes met de gedecoreerde kant naar boven opdrogen op bakpapier. Bewaar de rest van de witte chocolade.
Smelt de melkchocolade au bain-marie. Doop de rest van de bevroren slagroomsoesjes met de bolle kant in de melkchocolade. Bestrooi direct met ⅔ van de sterretjes-strooimix en laat met de gedecoreerde kant naar boven opdrogen op het bakpapier.
Besprenkel 14 bevroren chocoladesoesjes al zigzaggend met de rest van de witte chocolade, bestrooi de helft direct met de rest van de nougatine. Bestrooi de andere helft direct met de rest van de sterretjes-strooimix en laat opdrogen met de gedecoreerde kant naar boven op het bakpapier.
Bestuif de bovenkant van 6 chocoladesoesjes met de gouden glitterspray. Bestuif de rest van de chocoladesoesjes (7) met de rosé gouden glitterspray. Laat opdrogen op het bakpapier.
Zet de stapelbare toren in elkaar en plaats op een schaal of groot bord.
Leg alle soesjes en de macarons klaar.
Begin onderaan met het opbouwen van de toren: prik de soesjes met behulp van de cocktailprikkers dicht op elkaar in de toren. De onderste rij bestaat uit 12 stuks.
Verwarm ondertussen de overgebleven melkchocolade eventueel opnieuw. Doop de macarons met 1 kant in de chocolade en plak in elke rij er 1 of 2 tussen de soesjes in.
Uiteindelijk heb je een soezenboom met 9 rijen met af en toe een macaron.
Breek de kerstkransjes doormidden en steek de halve koekjes her en der tussen de soesjes en macarons.
Doop de crunchchoco’s in de rest van de gesmolten chocolade en plak deze tussen en op de soesjes. Doe hetzelfde met de pindarotsjes. Plak de chocoladekransjes met wat gesmolten chocolade op de soezenboom.
Steek als laatste de gouden chocoladester als piek boven op de boom.
algemeen:Geen serveertoren? Je kunt de kerstboom ook maken met een grote spitskool als basis. Snijd een stukje van de onderkant recht af voor een stabiele bodem. Pak de spitskool in met aluminiumfolie en prik alles erop volgens het recept. Maak een stoof of soep van de spitskool.
algemeen:Minder personen? Gebruik dan alleen de bovenkant van de stapelbare serveertoren. Daar passen ongeveer 45 soesjes op.
variatietip:Druppel voor een mooi gestreept effect de contrasterende kleur chocolade met een vork lichtjes heen-en-weer over de soesjes.
serveertip:Soesjes over? Serveer om de kerstboom heen op de schaal.
algemeen:Laat je gasten weten dat je cocktailprikkers hebt gebruikt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 20 personen)
500 g witte chocolade
68 diepvries slagroomsoesjes
3 el nougatine in bakje
20 g AH Excellent strooimix zuurstokjes
200 g melkchocolade
35 g AH Excellent strooimix sterretjes goud
450 g diepvries chocosoesjes
2 g AH Excellent glitterspray goud
2 g AH Excellent glitterspray rosé-goud
6 AH Excellent macarons
88 g AH Excellent mix kerstkransjes
100 g choco's crunch
200 g pindarotsjes melk
10 AH Excellent massieve chocoladekransjes
1 AH Excellent musketster melkchocolade goud
Dit heb je nodig
bakpapier
AH Excellent tweedelige serveertoren
doosje cocktailprikkers