Limoen schoonboenen, schil boven kom fijn raspen. Mayonaise door rasp roeren. Limoen uitpersen. Blaadjes van koriander en basilicum fijn hakken. Kruiden en limoensap door garnalen mengen. Op smaak brengen met peper. Garnalenmengsel over vier cocktailglazen verdelen. Op elke cocktail1 eetlepel limoenmayonaise scheppen.
Garnalencocktail met verse kruiden en limoenmayonaise
- algemeenGebruik voor dit recept 2 bakjes koelverse cocktailgarnalen (à 125 gram) of laat een halve zak diepgevroren cocktailgarnalen (à 500 g) eerst volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Het staartje aan de cocktailgarnalen staat decoratief, maar is niet eetbaar. U kunt het eventueel eerst verwijderen of voor dit recept gekookte en gepelde garnalen zonder staartje nemen, zoals Noorse garnalen.
Garnalencocktail met verse kruiden en limoenmayonaise
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002143_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
115 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Limoen schoonboenen, schil boven kom fijn raspen. Mayonaise door rasp roeren. Limoen uitpersen. Blaadjes van koriander en basilicum fijn hakken. Kruiden en limoensap door garnalen mengen. Op smaak brengen met peper. Garnalenmengsel over vier cocktailglazen verdelen. Op elke cocktail1 eetlepel limoenmayonaise scheppen.
algemeen:Gebruik voor dit recept 2 bakjes koelverse cocktailgarnalen (à 125 gram) of laat een halve zak diepgevroren cocktailgarnalen (à 500 g) eerst volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Het staartje aan de cocktailgarnalen staat decoratief, maar is niet eetbaar. U kunt het eventueel eerst verwijderen of voor dit recept gekookte en gepelde garnalen zonder staartje nemen, zoals Noorse garnalen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 limoen
4 eetlepels yoghurtmayonaise
1 zakje verse koriander
1 zakje verse basilicum
250 g cocktailgarnalen
0 versgemalen peper
Dit heb je nodig
cocktailglazen