Aligot (aardappel-kaaspuree)

Aardappelpuree + kaas, wat wil een mens nog meer? Dat dachten de Franzen ook en die hebben zijn dan ook vrijgevig geweest in hun traditionele recept voor aligot: met gruyère, volle melk en roomboter.

360 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en kook de aardappelen in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan. Laat op laag vuur 2 min. uitstomen.

  2. Verwijder ondertussen de korst van de gruyère en rasp de kaas op de grove kant van een blokrasp. Breng ondertussen de melk en de boter in een steelpan aan de kook. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.

  3. Voeg de boter en melk toe aan de hete aardappelen en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg, beetje bij beetje, de kaas toe en roer flink met een houten lepel. Voeg steeds meer kaas toe als de vorige lading gesmolten is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gerelateerde recepten

Aligot (aardappel-kaaspuree)

Aardappelpuree + kaas, wat wil een mens nog meer? Dat dachten de Franzen ook en die hebben zijn dan ook vrijgevig geweest in hun traditionele recept voor aligot: met gruyère, volle melk en roomboter.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig