Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intussen uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kom eieren loskloppen.
In wok 1 el olie verhitten en losgeklopt ei kort roerbakken, tot ei net gestold maar nog smeuïg is. Roerei op bord scheppen en warmhouden. Ui en knoflook in rest van olie 3 min. zachtjes bakken. Rijst en vissaus erdoor scheppen en rijst nog 5 min. op hoog vuur roerbakken. Korianderblad van steeltjes plukken en fijnhakken. Wok van vuur nemen. Roerei, koriander en bosuitjes door nasi scheppen.
- algemeenServeert u deze nasi bij een visgerecht, vervang dan het roerei door roze garnalen. Laat de garnalen de laatste 2 minuten meebakken.
Gebakken rijst met bosui en koriander
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002697_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
400 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intussen uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In kom eieren loskloppen.
In wok 1 el olie verhitten en losgeklopt ei kort roerbakken, tot ei net gestold maar nog smeuïg is. Roerei op bord scheppen en warmhouden. Ui en knoflook in rest van olie 3 min. zachtjes bakken. Rijst en vissaus erdoor scheppen en rijst nog 5 min. op hoog vuur roerbakken. Korianderblad van steeltjes plukken en fijnhakken. Wok van vuur nemen. Roerei, koriander en bosuitjes door nasi scheppen.
algemeen:Serveert u deze nasi bij een visgerecht, vervang dan het roerei door roze garnalen. Laat de garnalen de laatste 2 minuten meebakken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g pandanrijst
2 rode uien
1 teentje knoflook
3 bosuitjes
2 eieren
3 eetlepels olie
2 eetlepels Thaise vissaus
1 zakje verse koriander
Dit heb je nodig
wok