Appel-basilicumsorbet met frambozen

155 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 4 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Appels in stukjes snijden. Stukjes in open diepvriesbak in diepvriezer in ca. 2 uur laten bevriezen. In steelpan appelsap en basterdsuiker verwarmen, suiker al roerend oplossen. Laten afkoelen. 4 kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering. In keukenmachine bevroren appel met rest van basilicum en suikersiroop pureren tot fijn sorbetijs. Terugdoen in diepvriesbak en sorbet in diepvries in nog eens 2 uur stevig laten worden. Met ijstang in vier hoge glazen elk 2-3 bollen appel-basilicumsorbet scheppen. Frambozen of aardbeien erover verdelen en garneren met wat blaadjes basilicum.

Gerelateerde recepten

Appel-basilicumsorbet met frambozen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig