Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, uitlopende sap opvangen. In kom sap met 2 el poedersuiker en 2 el sinaasappellikeur door elkaar scheppen. Partjes sinaasappel en walnoten erdoor scheppen. In magnetron pannenkoeken verwarmen volgens aanwijzing op verpakking. Pannenkoeken op vier borden leggen en besprenkelen met rest van sinaasappellikeur. Dik bestrooien met poedersuiker. Met ijstang in midden van elke pannenkoek 3 bolletjes walnotenijs scheppen. Sinaasappelpartjes erover verdelen.
- algemeenMiniflesjes likeur: Voor toetjes en taarten zijn vaak maar enkele eetlepels likeur nodig. Koop dan niet meteen een grote fles. Van veel likeuren zijn ook miniflesjes met een inhoud van ca. 50 ml te koop bij de slijter.
Pannenkoeken met walnotenijs
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014706_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
530 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, uitlopende sap opvangen. In kom sap met 2 el poedersuiker en 2 el sinaasappellikeur door elkaar scheppen. Partjes sinaasappel en walnoten erdoor scheppen. In magnetron pannenkoeken verwarmen volgens aanwijzing op verpakking. Pannenkoeken op vier borden leggen en besprenkelen met rest van sinaasappellikeur. Dik bestrooien met poedersuiker. Met ijstang in midden van elke pannenkoek 3 bolletjes walnotenijs scheppen. Sinaasappelpartjes erover verdelen.
algemeen:Miniflesjes likeur: Voor toetjes en taarten zijn vaak maar enkele eetlepels likeur nodig. Koop dan niet meteen een grote fles. Van veel likeuren zijn ook miniflesjes met een inhoud van ca. 50 ml te koop bij de slijter.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sinaasappels
0 poedersuiker
4 eetlepels sinaasappellikeur
50 g walnoten
4 kant-en-klare pannenkoeken
750 ml walnotenijs
Dit heb je nodig
ijsbolletjeslepel