Karnemelk-panna cotta met bosvruchtensaus

400 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 3 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. In kom met koud water gelatine ca. 5 min. weken. In pan slagroom met vanillestokje aan de kook brengen en room ca. 5 min. zachtjes laten koken. Suiker al roerend in room oplossen. Vanillestokje verwijderen, met mesje merg eruit schrapen en vanillezaadjes weer door room roeren. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in warme room oplossen. Room ca. 5 min. laten afkoelen. Karnemelk door room roeren en mengsel in soufflébakjes schenken. In koelkast panna cotta in 3 uur laten opstijven. In kom bosvruchtenjam en bessenjenever door elkaar roeren. Op soufflébakjes bordjes leggen, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Kletskoppen in tweeën breken en in panna cotta steken, bosvruchtensaus eromheen scheppen.

  • algemeenPanna cotta betekent letterlijk gekookte room. En hoewel er een beetje gesmokkeld wordt met gelatine, hebben de puddinkjes altijd ingekookte room met suiker als basis. Panna cotta wordt bijna altijd gegeten in combinatie met iets fruitigs.

Gerelateerde recepten

Karnemelk-panna cotta met bosvruchtensaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig