Limoen schoonboenen en met citrustrekker schil in dunne reepjes eraf trekken. Limoen uitpersen. Limoenschilletjes omscheppen met 1 el limoensap en suiker. Houd er een paar achter voor de garnering. Mango schillen, pit verwijderen en vruchtvlees met scherp mes langs pit eraf snijden. In keukenmachine mango met 1 el limoensap pureren. Slagroom stijf kloppen. Blanke vla door mangopuree roeren. Slagroom erdoor spatelen. Mangoroom over vier hoge coupes verdelen. Garneren met limoenschilletjes.
- algemeenEen citrustrekker, of 'zesteur', trekt snel mooie, dunne sliertjes schil van citrusvruchten. Dit keukenhulpje bestaat uit een handvat met daaraan een metalen staafje met aan het platte uiteinde piepkleine gaatjes. Citrustrekkers zijn te koop in goed gesorteerde warenhuizen en kookwinkels.
Mangoroom met limoen
nagerecht
4 personen
190 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Limoen schoonboenen en met citrustrekker schil in dunne reepjes eraf trekken. Limoen uitpersen. Limoenschilletjes omscheppen met 1 el limoensap en suiker. Houd er een paar achter voor de garnering. Mango schillen, pit verwijderen en vruchtvlees met scherp mes langs pit eraf snijden. In keukenmachine mango met 1 el limoensap pureren. Slagroom stijf kloppen. Blanke vla door mangopuree roeren. Slagroom erdoor spatelen. Mangoroom over vier hoge coupes verdelen. Garneren met limoenschilletjes.
algemeen:Een citrustrekker, of 'zesteur', trekt snel mooie, dunne sliertjes schil van citrusvruchten. Dit keukenhulpje bestaat uit een handvat met daaraan een metalen staafje met aan het platte uiteinde piepkleine gaatjes. Citrustrekkers zijn te koop in goed gesorteerde warenhuizen en kookwinkels.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 limoen
1 eetlepel suiker
1 rijpe mango
100 ml slagroom
200 ml blanke vla
Dit heb je nodig
keukenmachine
zesteur