In pan melk met rijst, suiker en vanillestokje aan de kook brengen. Goed doorroeren en rijst op laag vuur in 12 min. zachtjes gaarkoken. Van vuur af helft van sherry door rijst roeren. Vanillestokje uit rijst nemen, met punt van mes merg eruit schrapen en door rijst roeren. Vanillerijst laten afkoelen. Kersen afgieten en rest van sherry erover schenken. Amandelen grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen.
In grote kom slagroom bijna stijf kloppen. Rijst en amandelen luchtig erdoor scheppen. Roomrijst over zes schaaltjes verdelen of in grote serveerschaal overdoen. Kersen erop scheppen.
- algemeenDe roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (bak 300 g).
Roomrijst met kersen
nagerecht
4 personen
465 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
In pan melk met rijst, suiker en vanillestokje aan de kook brengen. Goed doorroeren en rijst op laag vuur in 12 min. zachtjes gaarkoken. Van vuur af helft van sherry door rijst roeren. Vanillestokje uit rijst nemen, met punt van mes merg eruit schrapen en door rijst roeren. Vanillerijst laten afkoelen. Kersen afgieten en rest van sherry erover schenken. Amandelen grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bord laten afkoelen.
In grote kom slagroom bijna stijf kloppen. Rijst en amandelen luchtig erdoor scheppen. Roomrijst over zes schaaltjes verdelen of in grote serveerschaal overdoen. Kersen erop scheppen.
algemeen:De roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (bak 300 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 l melk
200 g dessertrijst
50 g suiker
1 vanillestokje
100 ml cream sherry
1 potje kersen
1 zakje garneeramandelen
125 ml slagroom